Hvordan man håndterer mental sundhed som en højsensitiv person

Hvordan man håndterer mental sundhed som en højsensitiv person

Mental sundhed er noget, som alle bør bekymre sig om. Men hvad hvis du er en højsensitiv person? Hvordan håndterer du mental sundhed og sikrer dig, at du ikke overbelaster din hjerne med information?

Det er vigtigt at være opmærksom på, at man har en anden sensitivitet end andre. Derfor er det vigtigt at passe på sig selv, så dit mentale helbred ikke lider. Her er nogle tips til, hvordan du håndterer mental sundhed som en højsensitiv person.

1) Skab grænser i dit liv og dit arbejde – sæt grænser for, hvor meget arbejde, socialt samvær og andre forpligtelser du kan klare på én gang; 2) Få nok søvn; 3) Tag fri, når det er nødvendigt; 4) Giv dig selv lov til at sige nej; 5) Øv meditation eller mindfulness teknikker; 6) Find måder at reducere stress i dit liv (f.eks. gennem hobbyer eller motion); 7) Brug tid i naturen eller grønne områder;

I. Intro & baggrund

En psykisk lidelse er et mentalt eller adfærdsmæssigt mønster, der forårsager enten betydelig nød eller funktionsnedsættelse.

Her kan du læse mere om yoga online.

Psykiske lidelser er meget udbredte, med anslået 26,2% af befolkningen i USA, der lever med en diagnosticerbar psykisk sygdom. Psykiske sygdomme er mere almindelige blandt kvinder end mænd, med anslået 20 % af kvinderne, der lever med en diagnoserbar psykisk sygdom sammenlignet med 15 % af mændene.

Der er mange forskellige typer af psykiske sygdomme, og de kan kategoriseres efter, hvad de påvirker (f.eks. humør, tænkning), hvor alvorlige de er (milde, moderate eller svære), og om de er langvarige (kroniske) eller kortvarige. -term (akut).

II. Vejledning til højsensitive mennesker

Vi er alle forskellige, og der er ingen ensartet løsning.

Det første skridt er at identificere, hvad der forårsager angsten. Det næste skridt er at finde måder at håndtere det på. For eksempel, hvis du er angst, fordi du frygter, at du vil begå en fejl, så find måder at reducere din frygt for at begå fejl.

III. Tips til håndtering af mental sundhed som en højsensitiv person

Mental sundhed er et vigtigt emne for alle, men det er især vigtigt for højsensitive mennesker. Grunden til dette er, at de har et mere finjusteret følelsessystem og er mere tilbøjelige til at blive påvirket af stress og andre miljøfaktorer.

For at håndtere mental sundhed som en højsensitiv person, er det vigtigt at passe på sig selv. Dette inkluderer at få nok søvn og motion, spise sund mad og tage tid ud af dagen til at slappe af. Det er også vigtigt at sørge for, at du har tid til dig selv væk fra arbejdet for at genoplade dit følelsessystem.